Az Inpark építi a Bosch óriási logisztikai központját

Budapest, 2017. január 26. – Rövid időn belül a második nagyszabású projektjét, egyben az utóbbi évek egyik legnagyobb ipariingatlan-fejlesztését kezdi meg hamarosan az Inpark Hatvanban. A Bosch új logisztikai központjának helyet adó 62 ezer négyzetméteres létesítmény – amelyre a német vállalat 16 éves bérleti szerződést köt – várhatóan 2018 áprilisára készül el. A beruházás 250 új munkahelyet teremt.

A Hatvani Ipari Parkban hozza létre közép-kelet-európai regionális logisztikai központját a Bosch. A fejlesztésre az Inpark néven tevékenykedő NIPÜF-csoport kapott megbízást, amely a legmagasabb műszaki és technológiai színvonalon valósítja meg az épületegyüttest. A központ a Bosch több mint 800 telephelyből álló logisztikai hálózatába kapcsolódik be, a hatvani komplexumból látják majd el az egész térséget logisztikai szolgáltatásokkal.

A projekt értéke megközelítőleg 17 milliárd forint, amelynek 75 százalékát piaci alapú banki hitelből finanszírozza a fejlesztő Inpark. A Bosch azt is vállalta, hogy a következő 6 évben 60 millió euróval növeli beszerzéseit a magyar beszállítóktól. Az ingatlan átadását követően a cég a legtöbb embert foglalkoztató külföldi termelő lesz Magyarországon, összesen 14 700 főnek biztosít munkát.

Az Inpark 2016. november végén kezdte meg egy másik világcég elosztóközpontjának építését a Pest megyei Pátyon. A logisztikai szolgáltató 23 ezer négyzetmétert meghaladó létesítménye mintegy ötmilliárd forintból valósul meg, befejezése az idei év júliusára várható.

Az Inparkról

Az Inpark a magyar állami tulajdonú NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. márkaneve. A 2015 decemberében alakult társaság feladatai közé tartozik az országos iparipark-hálózat fejlesztése. Ennek keretében hazai és nemzetközi piaci szereplők ipariingatlan-piaci igényeinek teljes körű kiszolgálását végzi a helyszínek felkutatásától a kulcsrakész fejlesztésen át a hosszú távú üzemeltetésig. Létesítményeit sztenderd, vagy egyedi igényekre szabott (built-to-suit) formában valósítja meg. Az Inpark jelenleg két helyszínen, Pátyon és Hatvanban, összesen több mint 85 ezer négyzetméternyi ipari csarnok fejlesztését végzi.