A honvédség a veszprémi ipari park első bérlője

Az alapkőletétellel hivatalosan is megkezdődött a NIPÜF Csoport legújabb létesítményének kivitelezése Veszprémben. Az ünnepségre 2019. október 8-án került sor dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter részvételével. Az állami tulajdonú ipariingatlan-fejlesztő ugyanis az eddigiektől eltérően nem piaci szereplő, hanem a Honvédelmi Minisztérium megbízásából épít mintegy húszezer négyzetméteres logisztikai központot és kiszolgáló létesítményeket.

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként felépülő korszerű logisztikai bázist a Magyar Honvédség veszi használatba legkésőbb egy év múlva. A speciális igényeket is kielégítő épületekre hosszú távú bérleti megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium a fejlesztő NIPÜF Csoporttal.

A NIPÜF Csoport összesen 75 hektárnyi fejlesztési területet vásárolt a város 8-as főúthoz közeli részén. A mostani projekt ennek déli, hathektáros szelvényében, a szentkirályszabadjai repülőtér közvetlen szomszédságában valósul meg. A fennmaradó területen további mintegy 260 ezer négyzetméternyi ipari ingatlan fejlesztésére van lehetőség.