Zalaegerszegen épült fel a NIPÜF Zrt. legújabb létesítménye

Zalaegerszegen épült fel a NIPÜF Zrt. legújabb létesítménye

 

Zalaegerszeg, 2018. május 30. – Alig néhány nappal a pátyi ipari park új raktárbázisának átadása után befejeződött a NIPÜF Zrt. harmadik logisztikai létesítményének kivitelezése. Az állami tulajdonú ipariingatlan-fejlesztő vállalat ezúttal az Országos Dohányboltellátó Kft. számára épített 2300 négyzetméteres elosztóközpontot Zalaegerszegen. A kevesebb mint hat hónap alatt megvalósult zöldmezős beruházás értéke meghaladja az 500 millió forintot.

 

A legnagyobb árbevételű hazai cégek között szereplő Országos Dohányboltellátó Kft. országszerte tíz logisztikai központból látja el dohánytermékekkel a kiskereskedelmi egységeket. A Zalaegerszegen korábban használt épületüket az utóbbi években több ütemben korszerűsítették ugyan, alapvető strukturális változtatások végrehajtására azonban nem volt mód, ezért új, egyedi igények szerint épített központ bérlése mellett döntöttek.

 

A NIPÜF Zrt. tavaly decemberben kezdte meg az ingatlan fejlesztését, a kivitelezéssel a SZABAU Invest Kft.-t bízta meg. A kétezer négyzetméteres, tíz méter szabad belmagasságú csarnokhoz egy 300 négyzetméteres fejépület csatlakozik, ebben alakították ki az irodákat és a szociális helyiségeket. A munkaközi szünetek kellemes eltöltését több kényelmi funkció is szolgálja a wifihálózattól a csocsóasztalig. A létesítmény tervezésekor a NIPÜF Zrt. kiemelt figyelmet fordított az okos megoldásokra és a környezettudatosságra: a bel- és a kültéri világítás kiépítéséhez egyaránt LED-fényforrásokat használtak, az üzemeltetés során pedig nagy hangsúlyt helyeznek majd az energiahatékonyságra, valamint egyebek mellett a szelektív hulladékgyűjtésre. Az épület környékén több mint 2700 négyzetméter területet füvesítettek, továbbá több tucat hazánkban őshonos fát telepítettek.

 

A most elkészült épületnek helyet adó telken kívül a NIPÜF Zrt. további 62 hektárnyi építési területet vásárolt a Zalaegerszeg északi részén elterülő ipari parkban, ott összesen 249 ezer négyzetméternyi ipari ingatlan kaphat helyet. Az érintett ágazatok vállalkozásai számára plusz vonzerőt jelent, hogy a közvetlen közelben épül az önvezető autók fejlesztésére is szolgáló Járműipari Tesztpálya.

 

A NIPÜF Zrt. zalaegerszegi beruházása Közép-Európa egyik legnagyobb iparipark-fejlesztési programjának a része, amelynek keretében a következő években több százmilliárd forint értékben jönnek létre modern, a jövő technológiáit is befogadni képes, valamint az érintett városok további fejlődéséhez hozzájárulni hivatott gyártó- és logisztikai létesítmények. A nemzeti ipari park hálózat kiépítése során a NIPÜF Zrt. eddig 780 hektár fejlesztési területet vásárolt, további 120 hektárról pedig jelenleg is tárgyalásokat folytat. A vállalat 15 városban kezdett új, zöldmezős beruházásokat, így tevékenysége az egész országra kiterjed.