Csarnokot épít Tatabányán a NIPÜF

2021. április 29. – Raktárcsarnok építésébe kezdett a NIPÜF Csoport tatabányai ipari parkjában. A 10 ezer négyzetméteres épület harmadára már bérleti szerződést is kötött a fejlesztő, a fennmaradó rész további vállalkozásoknak nyújt lehetőséget a betelepülésre. A kivitelezés 2022 első negyedévében fejeződik be. A vállalat korábban több lépcsőben 26 hektár fejlesztési területet értékesített a parkban.

A NIPÜF Csoport 2018-ban vásárolta meg a Tatabánya-Környe ipari park újonnan fejlesztett részén fekvő, csaknem 63 hektáros területet, amelynek kiváló közúti közlekedési kapcsolata van a fővárossal és a környező megyék gazdasági központjaival egyaránt. A térség gazdasági potenciáljára jellemző, hogy a cég az utóbbi két évben jelentős fejlesztési területeket értékesített nemzetközi nagyvállalatoknak, amelyek magas hozzáadott értékű gyártási tevékenységet végeznek.

A kivitelezés alatt álló épület bérbe adható területe csaknem 10 ezer négyzetméter, amely jövő márciustól lesz elérhető a már szerződött ügyfél, illetve a jövőbeli bérlők számára is. Az Inpark Tatabánya fennmaradó 34 hektárnyi szabad területén még több mint 170 ezer négyzetméternyi ipari ingatlan épülhet.

Dr. Kiss László, a NIPÜF Csoport vezérigazgatója a fejlesztés kapcsán elmondta: „Az eddig lebonyolított ügyleteink is mutatják, hogy a megye egyébként is átlagon felül teljesítő gazdasága dinamikusan növekszik: eddig három, fejlesztésre előkészített telek adásvételét zártuk le Tatabányán, ezúttal pedig egy új, saját beruházásban épülő logisztikai központra kötöttünk megállapodást. Az ország valamennyi városában, ahol területeket vásároltunk, az az elsődleges célunk, hogy az ipari parki infrastruktúra megteremtésével ösztönözzük a cégeket a betelepülésre, illetve a Magyarországra érkező külföldi befektetők elvárásainak megfelelő ingatlanokat fejlesszünk. A közelmúlt piaci tapasztalatait is figyelembe véve azonban a mostani beruházásunkat az eddigi stratégiánktól eltérően vegyes konstrukcióban hajtjuk végre, azaz előbérlettel még nem lekötött csarnokrészeket is építünk.”

Szucsány György, a NIPÜF Zrt. vezérigazgató-helyettese kifejtette: „A világjárvány alatt felerősödött a logisztikai szektor organikus növekedése, különösen az e-kereskedelem ugrásszerű bővülése miatt fokozódik az igény a modern létesítményekre. A gyárakat kiszolgáló raktárak mellett pedig egyre nagyobb az érdeklődés a vidéki, regionális elosztóközpontok iránt is. Jelenleg a NIPÜF Csoport portfóliója 100 százalékos bérbeadottsággal működik, és úgy véljük, hogy a mostani körülmények között van mozgástér a built-to-suit ügyleteken túl is. A tatabányai épületünket a NIPÜF új műszaki specifikációja szerint valósítjuk meg, amelyben jelentős hangsúlyt kap a fenntartható és gazdaságos üzemeltetés. Az Inpark Tatabánya ipari park a gazdasági-kereskedelmi szempontból kiemelkedően fontos páneurópai közlekedési folyosó mentén helyezkedik el, így a projekttel rugalmas és azonnal elérhető megoldást, egyben kiváló közúti összeköttetéseket is kínálunk a régióban működő logisztikai és gyártó vállalatoknak.”